Przepisy - desery

Powrót do listy

Kukurydziane mufinki miodowe

Przepis dla bezglutenowców, smaczna kolacja i do tego szybkie do zrobienia - same plusy : )

Składniki:

szklanka mąki kukurydzianej

3 łyżki miody, najlepiej lejącego np: akacjowy

jajko

łyżeczka proszku do pieczenia

pół szklanki jogurtu naturalnego

3 łyżki oleju

rodzynki

jabłko pokrojone na małe kawałeczki

można dodać kilka kropli zapachu

cynamon

Sposób przygotowania:

Miód, jogurt ,jajko, olej mieszam razem. Dodaje przesianą mąkę i proszek do pieczenia, do tego kawałki jabłka w cynamonie. Mieszam wszystko razem i przekładam do przygotowanych foremek na mufinki.

Piekę 25 minut w temperaturze 170 stopni.

Polecam gorąco jako pyszna kolacja, wyśmienite ze szklanką mleka.