W tej wersji indyk nie wiele ma wspólnego z dietą ; )

- Składniki:
- 1 kg mięsa z indyka np: pierś
- 2 łyżeczki kakao
- 2 łyżki oleju
- łyżeczka cynamonu
- 2 łyżki miodu
- sól
- pieprz
- 3 cebule
- ketchup
Sposób przygotowania:
Najpierw robię marynatę: olej, kakao, miód, cynamon i imbir łączę razem. Smaruję sosem pocięte na kawałki mięso i wstawiam do lodówki- ja lubię wstawić na całą noc.Do naczynia żaroodpornego wlewam ketchup, na to układam pokrojone w piórka kawałki cebuli. Układam na to zamarynowane kawałki mięsa i wkładam do pieczenia do piekarnika |(40 min w 180 stopniach).
p.s. Przepis oryginalny można znaleźć w książce "Mała wielka uczta" Pauliny Stępień, serdecznie polecam.
