Przepisy - Desery

Kukurydziane mufinki miodowe

Przepis dla bezglutenowców, smaczna kolacja i do tego szybkie do zrobienia - same plusy : )
Image
Składniki:
  • szklanka mąki kukurydzianej
  • 3 łyżki miody, najlepiej lejącego np: akacjowy
  • jajko
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół szklanki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki oleju
  • rodzynki
  • jabłko pokrojone na małe kawałeczki
  • można dodać kilka kropli zapachu
  • cynamon

Sposób przygotowania:

Miód, jogurt ,jajko, olej mieszam razem. Dodaje przesianą mąkę i proszek do pieczenia, do tego kawałki jabłka w cynamonie. Mieszam wszystko razem i przekładam do przygotowanych foremek na mufinki.

Piekę 25 minut w temperaturze 170 stopni.

Polecam gorąco jako pyszna kolacja, wyśmienite ze szklanką mleka.
Indyk na słodko