Kwaśny ocet spotyka się ze słodkim miodem w pysznej wiosennej sałatce
- Składniki:
-
- sałata lodowa, mieszanki sałat wedle uznania
- rzodkiewki
- szczypiorek
- koperek
- kiełki
- feta
- Sos:
- 2 łyżki miodu
- 3 łyżki ciemnego octu balsamicznego
- 8 łyżek oliwy
- pieprz
Sposób przygotowania:
Sałaty, rzodkiewki i pozostałe świeże, pachnące warzywa (najlepiej z własnego ogródka ; ) myje, siekam, układam warstwami. Na koniec kruszę fetę. Sałatka doskonale wyglądają na płaskich talerzach z dużym obrzeżem.Składniki sosu wlewam do sosjerki i blenduje. Sos miodowy jest gęsty, więc nie rozlewa się łatwo aplikując.
Przygotowane warzywa oblewam sosem tuż przed podaniem tworząc fantazyjne wzory.