Przepisy - inne

Powrót do listy

Herbata z miodem nawłociowym

Plucha za oknem, śnieg wokół a my pod kocykiem z gorącą herbatką...

Składniki:

- herbata

- plasterek cytryny (nie za gruby)

- łyżka kremowanego miodu nawłociowego

- gorąca woda : )

Sposób przygotowania:

Z pewnością nie trzeba nikomu mówić jak przygotować herbatę. Warto jednak powiedzieć, że herbata z miodem to nie tylko przyjemność picia ale też wzmacnianie odporności. Przekonujemy się o tym każdego dnia, to dla naszej rodziny najlepszy sposób na ochronę przed przeziębieniami. Dlatego też gorąco polecam.

 

Drobne wskazówki:

- miód  dodaj do herbaty, gdy woda troszkę ostygnie. Dzięki temu miód nie straci swoich właściwości

- Każdy gatunek miodu stworzy unikatową komppozycję smaku. Jeśli dodasz miód akacjowy, smak miodu może być słabo wyczuwalny, niektóre miody wielokwiatowe dodadzą herbacie ostrzejszy posmak. My najbardziej lubimy herbatę z kremowanym miodem nawłociowym - łyżka tego miodu i plasterek cytryny to idealne proporcje.