Bardzo syte bułeczki doskonałe na wycieczki rowerowe.

- Składniki:
- 600 g mąki pszennej
- 7g drożdży w proszku
- 400 ml wody ciepłej
- 2 łyżki oliwy
- duża szczypta soli
- miód, miękki
- 1 jajko
Sposób przygotowania:
Mąkę, drożdże, oliwę sól i dobrze ciepłą wodę zagniatam na ciasto drożdżowe. Zostawiam na godzinę do urośnięcia pod ściereczką.Jak ciasto urośnie, dzielę na 8 części, każdą wałkuję na prostokąty.
Następnie każdy kawałek smaruje miodem, zawijam jak roladę, składam na pół i zawijam jak warkocze, zawijam wianuszki.
Odstawiam na godzinę do urośnięcia.
Wkładam do piekarnika na 24 minuty na 180 stopni, wcześniej można posmarować białkiem i posypać sezamem.
Smacznego.
