Plucha za oknem, śnieg wokół a my pod kocykiem z gorącą herbatką...

- Składniki:
- herbata
- plasterek cytryny (nie za gruby)
- łyżka kremowanego miodu nawłociowego
- gorąca woda : )
Sposób przygotowania:
Z pewnością nie trzeba nikomu mówić jak przygotować herbatę. Warto jednak powiedzieć, że herbata z miodem to nie tylko przyjemność picia ale też wzmacnianie odporności. Przekonujemy się o tym każdego dnia, to dla naszej rodziny najlepszy sposób na ochronę przed przeziębieniami. Dlatego też gorąco polecam.Drobne wskazówki:
- miód dodaj do herbaty, gdy woda troszkę ostygnie. Dzięki temu miód nie straci swoich właściwości
- Każdy gatunek miodu stworzy unikatową komppozycję smaku. Jeśli dodasz miód akacjowy, smak miodu może być słabo wyczuwalny, niektóre miody wielokwiatowe dodadzą herbacie ostrzejszy posmak. My najbardziej lubimy herbatę z kremowanym miodem nawłociowym - łyżka tego miodu i plasterek cytryny to idealne proporcje.
